Begeleider Cosis 16-02-2024

 1. Vacatures Appingedam
 2. Begeleider Cosis 16-02-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

Logo Cosis

 1. »
 2. Begeleider Gildenhof

Locatie Appingedam Uren per week 28 uren per week Opleidingsniveau MBO (niveau 3) Sluitingsdatum 5 maart

Het team van Werken, Dagbesteding, Leren (WDL) Appingedam is op zoek naar een begeleider voor 28 uur per week voor locatie Gildenhof, die zich met name richt op de Belevingsgroep. Heb jij altijd al in een WDL team willen werken? Hier is jouw kans!

Dit zijn wij

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en te houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, dicht bij de mensen die wij helpen. Hierbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Samen maken wij kleine stappen om de gestelde doelen te behalen. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

WDL locatie Gildenhof heeft drie groepen: een belevingsgroep, kantinegroep en werkatelier groep. Voor de belevingsgroep zoeken wij vanaf 1 april a.s. een begeleider voor 28 uur per week. De werkdagen zijn van 08.30 tot 16.30 uur. Om de week is er een COV (Cosis Overleg Vorm) tot 18.00u. In de belevingsgroep komen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 een gemengde groep van vijf tot zes mee-werkers met een verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat de belevingsgroep verder ontwikkeld wordt voor EMB mee-werkers die vanuit een Expertisecentrum geplaatst kunnen worden. Hierin liggen uitdagingen waarin we verwachten van een nieuwe begeleider dat deze worden opgepakt.

We zijn bezig met het team om vanuit de visie van Cosis de WDL te transformeren naar ontwikkelingsgericht bezig zijn vanuit werk-leertrajecten. We willen een werkcultuur neerzetten en de dagbesteding zo inrichten dat de mee-werker (cliënt) kan eren en ontwikkelen op de participatieladder.

Dit ben jij

In onze aanpak werken we nauw samen met mee-werkers, gericht op hun behoefte aan structuur en ondersteuning. Als professional werk jij samen met de mee-werker om kansen voor groei te verkennen of te zorgen voor het behoud van bestaande vaardigheden. Vanuit de structuur van dagprogramma's bieden wij een methodische aanpak voor de samenwerking met mee-werkers. Dit is gebaseerd op de methodiek Oplossingsgericht Werken (OGW). Jij voldoet aan hun hulpvraag door alleen te bieden wat nodig is (zorgen dat), in plaats van alles voor hen te doen (zorgen voor). Jij beschikt over een proactieve, oplossingsgerichte houding en een passie voor het creëren van een stimulerende omgeving in kleine groepen. Samenwerking met de mee-werker/contactpersonen, externe partijen en andere betrokkenen is van groot belang. Jij weet als geen ander om te gaan met onvoorspelbaar gedrag. Ook ben jij geduldig en beschik je over ervaring met EMB groepen of cliënten met een intensieve zorgvraag. Waarbij jij bekend bent met diverse til technieken, of bereid bent dit te leren, en het werken met hulpmiddelen.

Op de Gildenhof werken we vanuit de nauwe samenwerkingsdriehoek cliënt, ouder/verwant en begeleider. Hierin is het constant belangrijk te investeren in relatie en de juiste afstand in balans weten te houden. Als collega is het belangrijk om zowel feedback te geven als te ontvangen en deze feedback vervolgens effectief toe te passen in de praktijk. Dit vereist niet alleen goede communicatieve vaardigheden, maar ook het vermogen om gedachten en observaties helder te verwoorden, met respect voor de privacy en uitgangspunten van Cosis.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een relevant diploma op minimaal mbo-niveau 3.
 • Kennis hebt van, of ervaring wil opdoen over, de methodiek Oplossingsgericht Werken.
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie hebt.
 • Affiniteit hebt met de doelgroep EMB.

Jij biedt wat nodig is ('zorgen dat') in plaats van alles voor de cliënten te doen ('zorgen voor').

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als Begeleider WDL ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.127,- en maximaal €3.067,- volgens FWG 30 van cao-gehandicaptenzorg/ (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Tegemoetkoming in jouw reiskosten.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als begeleider bij WDL Gildenhof in Appingedam? Solliciteer dan direct! Reageer vóór woensdag 6 maart 2024 . De gesprekken vinden plaats op maandag 11 maart 2024.

In de sollicitatieprocedure is een onderdeel dat je een dag meedraait bij WDL Gildenhof. Hierna volgt een tweede gesprek en daarna volgt er een gesprek met de cliëntenraad van WDL Appingedam-Delfzijl.

Neem contact op met , teamcoördinator, op . Lisette neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Solliciteer

Leuk dat je geïnteresseerd bent in deze vacature! We maken graag kennis met jou en zien jouw motivatie en cv met veel belangstelling tegemoet.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2127 – 3067
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)28 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieAppingedam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.cosis.nu/alles-over-cosis/vacatures/begeleider-gildenhof

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.