Begeleider Cosis 02-02-2024

 1. Vacatures Appingedam
 2. Begeleider Cosis 02-02-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

Logo Cosis

Persoonlijk Begeleider EC KJG Appingedam

Locatie Appingedam Uren per week 28 - 32 uren per week Opleidingsniveau MBO (niveau 4) Sluitingsdatum 11 februari

Wil jij werken in een warme en gezellige omgeving waar kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen? Dan is het Expertisecentrum Berjarijke in Appingedam dé plek voor jou! Solliciteer nu voor deze functie als Begeleider, wij maken graag kennis met jou. De functie is voor 28 tot 32 uur per week waarbij je uitsluitend dagdiensten draaien tussen 8.00 en 17.30.

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

In het Expertisecentrum Berjarijke in Appingedam komen kinderen tot 18 jaar met een verstandelijke en/of psychische beperking voor specialistische dagbehandeling. Zij hebben bijvoorbeeld een ontwikkelingsachterstand, een stoornis in het autismespectrum, een psychiatrische aandoening, een somatische aandoening, epilepsie, visuele en auditieve beperkingen of een meervoudige beperking. We bieden een veilige basis aan hen om zich te ontwikkelen. Het doel van de dagbehandeling is dat het kind zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk kan functioneren. Als het kan, werken we toe naar doorstroom naar school/schoolplaatsing. Daarom werken we ook nauw samen het (speciaal onderwijs) scholen.

Wij werken met de behandelmethodiek Floorplay wat plezier als één van de basisprincipes heeft. Verder richt de theorie zich op versterken van de functioneel-emotionele ontwikkeling bij kinderen met een anders verlopende ontwikkeling in relatie tot de omgeving. Ook is de methodiek gericht op het optimaliseren van de volwassen-kind relatie. Wij werken themagericht in combinatie met de theorie van "Ervaar het maar".

Je komt terecht in een fijn team van ongeveer 45 collega's, waar je goed wordt ontvangen en waar plezier en vertrouwen voorop staat. Nieuwe collega's ervaren de locatie als een warm bad, waar je jezelf veilig kunt voelen. Ook bieden wij veel ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in de zorgvragen rondom de kinderen.

Halverwege 2024 gaan wij in Appingedam een nieuwbouwproject aan, waardoor wij tijdelijk in Uithuizen gaan werken. Hiervoor is het belangrijk dat je beschikt over eigen vervoer, om ook in die periode naar Uithuizen te kunnen komen.

Persoonlijk Begeleider EC KJG Appingedam

Dit ben jij

Als persoonlijk begeleider ben jij verantwoordelijk voor het behandelplan van de kinderen. Jij zoekt hiervoor de samenwerking op met collega's zoals de begeleiders of gedragswetenschapper en de ouders. Een sterk punt van jou is dat jij overstijgend kan denken, want jij kijkt niet alleen naar het gedrag dat een kind laat zien, maar jij wilt achterhalen waar het vandaag komt en hoe je het kind hierbij kan helpen. Jij bent mentaal weerbaar, want de kinderen kunnen uit onmacht complex gedrag laten zien.

Jij bent laagdrempelig richting de kinderen en ouders. Want jij weet dat je moet kunnen aansluiten bij de behoefte van het kind om te kunnen signaleren wat het kind nodig heeft. Ook wanneer het gedrag complexer wordt, blijf jij er onvoorwaardelijk voor het kind. Dit draag jij ook uit richting het team, ouders en andere betrokkenen. Communicatief ben jij sterk, jij weet duidelijk en volledig jouw observaties over te brengen. Dit heb jij ook nodig in de gesprekken die je voert met ouders en de diverse behandelaren die binnen het expertisecentrum werken.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een relevant diploma op minimaal mbo-niveau 4.
 • Al enige ervaring hebt opgedaan met kinderen met een verstandelijke beperking óf nog geen ervaring hebt, maar wel kunt vertellen waarom deze doelgroep jou zo aanspreekt.
 • Kennis hebt van, of ervaring wil opdoen over, de methodiek Floorplay.
 • In het bezit bent van een rijbewijs/auto.

Ondersteun jij mij bij het ontwikkelen van mijn vaardigheden?

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als begeleider ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.617,- en maximaal € 3.535,- volgens FWG 40 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Tegemoetkoming in jouw reiskosten.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als begeleider bij Expertisecentrum Berjarijke in Appingedam? Solliciteer dan direct! Reageer vóór maandag 12 februari . De gesprekken vinden plaats op ons expertisecentrum in Appingedam (er is voldoende gratis parkeergelegenheid).

Neem contact op met , leidinggevende, via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2617 – 3535
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieAppingedam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.cosis.nu/alles-over-cosis/vacatures/persoonlijk-begeleider-ec-kjg-appingedam

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.