Persoonlijk Begeleider Cosis 04-06-2024

 1. Vacatures Appingedam
 2. Persoonlijk Begeleider Cosis 04-06-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

» Persoonlijk Begeleider Zonnelaan

Locatie Groningen Uren per week 24-28 uren per week Opleidingsniveau MBO (niveau 4) Sluitingsdatum 28 juni

Weet jij met jouw creatieve aanpak in te spelen op de zorgbehoeften van onze cliënten? Weet jij iets unieks mee te brengen naar de Zonnelaan? Dan zijn wij benieuwd naar jou! Solliciteer als Persoonlijk begeleider op de Locatie Zonnelaan voor 24 tot 28 uur per week.

Dit zijn wij

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en te houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, dicht bij de mensen die wij helpen. Hierbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Samen maken wij kleine stappen om de gestelde doelen te behalen. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Op de Zonnelaan in de wijk Paddepoel in Groningen wonen cliënten met een lichte verstandelijke beperking in de leeftijd van 21 tot 80 jaar. Cosis huurt 3 etages in het appartementencomplex. Er wonen nog 11 cliënten met een Wet Langdurige Zorg (WLZ)-indicatie in de wijk die begeleiding krijgen vanuit de Zonnelaan.

Overdag gaan de cliënten naar school, werk of externe dagbesteding. Op de Zonnelaan bieden wij dagbesteding aan cliënten die om verschillende redenen niet kunnen deelnemen aan reguliere dagbesteding. Wij zorgen ervoor dat onze cliënten met de pensioenleeftijd toch structuur hebben overdag door ze passende activiteiten aan te bieden, zodat ze niet alleen in hun appartement verblijven, maar toch een leuke daginvulling hebben.
Onze cliënten wonen allemaal zelfstandig in een appartement binnen de Zonnelaan en hebben onze steun, begeleiding en soms zelfs dagelijkse zorg nodig om een fijn leven te leiden. Dit bieden we hen in een besloten setting met een gevarieerd team, waar ruimte is voor eigen initiatieven/ideeën.
De vraag van de cliënt is uitgangspunt voor de zorg- en dienstverlening. In die zin is de cliëntvraag leidend. De cliënten willen graag een prettige en veilige woonomgeving waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk hun eigen huishouding kunnen voeren. De cliënten kunnen 24 uur per dag een beroep doen op begeleiding en ondersteuning afgestemd op hun vraag, mogelijkheden en behoeften. Dit kan op afroep en op basis van gemaakte afspraken. Alle cliënten hebben een persoonlijk begeleider met wie zij begeleidingsafspraken maken. Dit is vastgelegd in het zorgplan en die afspraken worden zoveel mogelijk in overleg met de cliënt gemaakt, op basis van de indicatie. Uitgangspunt is dat, de cliënt zelf zoveel mogelijk regie houdt over zijn leven.

Dagelijks zijn er minimaal 8 collega's aan het werk, en werk je nooit alleen. Op de locatie koken we dagelijks een verse warme maaltijd voor de cliënten, die ze gezellig kunnen nuttigen in de kantine of ze kunnen ervoor kiezen om deze mee te nemen naar hun appartement. In de kantine kunnen ze terecht voor activiteiten, een kopje koffie of gewoon gezelligheid.

Persoonlijk Begeleider Zonnelaan

Dit ben jij

Als persoonlijk begeleider ben jij daadkrachtig, flexibel en enthousiast en kun jij zelfstandig werken. Samen met de cliënt maak jij een zorgplan waarin de doelen van de cliënt goed zijn weggezet en jij ziet erop toe dat de uitvoering goed verloopt. Iedere cliënt heeft zo zijn eigen begeleidingsstijl en het schakelen hiertussen is voor jou geen probleem.

Cliënten voelen zich bij jou op hun gemak, omdat jij naar hen luistert en hen goed observeert. Hierdoor heb jij het vroegtijdig in de gaten als er iets verandert in het gedrag van de cliënt. Signaleer jij dit, dan onderneem je actie en bespreekt dit in het team. De cliënten kunnen op jou bouwen en vertrouwen.

Jij vindt het belangrijk dat de cliënt zich blijft ontwikkelen, jij geeft ze de ruimte om nieuwe dingen te leren en te proberen. Hierbij blijf je ze motiveren, stimuleren en ondersteunen. Het geeft jou een voldaan gevoel als het behalen van doelen is gelukt, maar nog belangrijker vind jij het proces. Jij reflecteert op de goede dingen, maar jij durft ook te kijken naar wat de volgende keer beter kan. Situaties leg jij voor aan het team, zodat zij met je mee kunnen kijken en feedback kunnen geven. Zo werken jullie samen, dat is waar dit team ook sterk in is.

Aan de Zonnelaan werken ongeveer 35 zeer betrokken en gedreven medewerkers. We zijn een hecht en gezellig team. We sparren veel en graag met elkaar over casuïstiek, maar zijn ook zeker in voor een grapje! We ondersteunen niet alleen onze cliënten, maar ook elkaar. Een veilige/open werksfeer vinden we heel belangrijk, zo hebben we in de vergadering altijd even aandacht voor elkaar en hoe het met je gaat. Dus wil jij wat bijdragen aan dit prachtige team, solliciteer dan snel!

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een relevant diploma op minimaal mbo-niveau 4.
 • Kennis hebt van, of ervaring wil opdoen over de methodiek, Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB).
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie hebt.
 • Onregelmatig wilt werken (dag- avond- slaap en weekenddiensten).
 • Affiniteit hebt met de doelgroep .
 • In het bezit bent van een rijbewijs.

Jij bent een aanpakker en blijft altijd geduldig in jouw zorg voor onze cliënten.

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als Persoonlijk begeleider ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2672,- en maximaal € 3606,- volgens FWG 40 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband, 36 uur).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Tegemoetkoming in jouw reiskosten.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als Persoonlijk begeleider bij de Zonnelaan in Groningen? Solliciteer dan direct! Reageer uiterlijk 28 juni 2024.

Neem contact op met , teamcoördinator, op .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPersoonlijk Begeleider
Indicatie salaris (min – max]2672 – 3606
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)24 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.cosis.nu/alles-over-cosis/vacatures/persoonlijk-begeleider-zonnelaan

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.