Onderwijsassistent Kentalis 26-05-2024

 1. Vacatures Appingedam
 2. Onderwijsassistent Kentalis 26-05-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

Solliciteren voor "Onderwijsassistent, cluster 2"

Onderwijsassistent, cluster 2

16 - 24 uur parttime

Werk samen met collega's die gáán voor het beste onderwijs aan onze dove en slechthorende, communicatief meervoudig beperkte en doofblinde leerlingen.

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Als onderwijsassistent bij Kentalis Guyotschool voor DSH en CMB in Haren of in Vries (V)SO CMB, ben je aanvullend aan de leerkracht en begeleid je leerlingen. Je kan aan de slag gaan op één van onze scholen waar je werkt met leerlingen die communicatief meervoudig beperkt zijn óf doof/slechthorend zijn.
In een klas van circa 5 tot 8 leerlingen kijk je per kind welk lesaanbod en lesmethode het beste aansluit. Hierdoor ga je nooit op de automatische piloot en blijf je jezelf ontwikkelen, waarbij je ook veel leert van jouw collega's: met collega-leerkrachten, logopedisten, intern begeleiders, gebarentaaldocenten en andere specialisten sta je als één team om het kind heen.

En beheers jij nog geen Nederlandse Gebarentaal of Nederlands ondersteund met Gebaren? Dan krijg je extra begeleiding en volg je opleidingen zodat je al snel een gezellig kringgesprek kunt voeren met jouw klas.

Wat ga jij doen?
Met jouw leerlingbegeleiding en onderwijsondersteuning draag jij bij aan het behalen van de leerdoelen van onze leerlingen. Daarbij stem jij jouw aanpak aan op de talenten, mogelijkheden en situatie van iedere individuele leerling. Dit zijn jouw belangrijkste werkzaamheden:

 • Je geeft begeleiding bij het inoefenen van lesstof en/of vaardigheden. Dit doe je één op één, of in subgroepen;
 • Waar nodig bied je leerlingen dagelijkse zorg en ondersteuning bij algemene dagelijkse levensverrichtingen;
 • Jij levert een bijdrage aan de organisatie van school- en onderwijsactiviteiten;
 • Afhankelijk van de doelgroep ondersteun je ook in de lichtere zorgtaken.

Jouw school.

Met zo'n 80 collega's (onderwijs en zorg) zetten we ons bij Kentalis Guyotschool SO , Haren (Groningen) en voor Kentalis Guyotschool VSO, Vries, in voor speciaal onderwijs aan onze 100 leerlingen. In deze school voor speciaal onderwijs is sprake van een tweetalig onderwijsaanbod waarbij aandacht is voor zowel het Nederlands als de Nederlandse gebarentaal. Op de school werken zowel horende als dove medewerkers. De school is gevestigd in een landelijke omgeving met voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Station Haren vind je op fietsafstand. Je komt te werken in een tweetalige omgeving met zowel horende als dove collega's. Door de grootte van Kentalis heb je het voordeel van vele ontwikkelmogelijkheden en een groot opleidingsaanbod, anderzijds is iedere locatie relatief klein waardoor je je collega's snel leert kennen.

Kentalis in het kort.
Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Wij bieden jou:

De arbeidsvoorwaarden bij Kentalis zijn als volgt:

 • Bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden bieden we na één jaar een vast dienstverband.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt €2.177,- tot €3.110,- (schaal OOP 5) bij een volledige werkweek van 40 uur, conform cao primair onderwijs.
 • Het dienstverband omvat 16 - 24 uur per week. Jouw uren en dagen worden afgestemd op een voor ieder geschikt rooster.
 • Een arbeidsmarkttoelage van €93,- bruto per maand, naar rato bij een parttime dienstverband.
 • Extra's zoals een structurele eindejaarsuitkering van 8,33% en een goede pensioenregeling bij ABP, inclusief vakantiegeld.
 • We voorzien je van een laptop.
 • Een individueel professionaliseringsbudget van €500,- per jaar, samen met 2 uur per werkweek (naar rato).
 • Toegang tot een preboarding app om alvast vertrouwd te raken met Kentalis.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sportabonnement, een fiets, of het uitruilen van je reiskosten.

Deze arbeidsvoorwaarden bieden een duurzame basis voor een succesvolle start en verdere ontwikkeling binnen Kentalis.

Wie ben jij?

I n jouw natuurlijke manier van communiceren ben je expressief en kun je op levendige wijze lesstof overbrengen. Het is belangrijk dat jezelf goed kent en op jezelf kunt reflecteren. Ook breng je mee:

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-4 opleiding als onderwijsassistent afgerond;
 • Ervaring met de doelgroep is een pre;
 • Je bent enthousiast om de Nederlandse Gebarentaal of Nederlands ondersteund met Gebaren te leren.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden om als Onderwijsassistent, cluster 2 aan de slag te gaan bij Kentalis? Solliciteer dan op de manier die bij jou past. Dit kan in de vorm van een cv met optioneel een sollicitatiebrief, een beknopte motivatie of verras ons met een video. Wij kijken uit naar jouw reactie! Solliciteer nu, of uiterlijk op 9 juni. De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 18 juni. Heb je vragen over deze functie? , , maakt graag tijd voor jou en jouw vragen. Bel of app Henk via .

We vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Titel: Onderwijsassistent, cluster 2

Nummer: 1559

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOnderwijsassistent
Indicatie salaris (min – max]2177 – 3110
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)16 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.kentalis.nl/apply/onderwijsassistent-cluster-2/n52pmf/nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.