Juridisch adviseur met specalisatie Toezicht & Handhaving Maandag 31-01-2024

 1. Vacatures Appingedam
 2. Juridisch adviseur met specalisatie Toezicht & Handhaving Maandag 31-01-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

Over de functie

Dit jaar heeft onze gemeente een huisvestingsverordening en een facetbestemmingsplan kamergewijze verhuur vastgesteld. In de huisvestingsverordening is een opkoopbescherming opgenomen om ongewenste verhuur van woonruimtes tegen te gaan. Het facetplan heeft tot doel om kamergewijze verhuur tegen te gaan. Om uitvoering te geven aan het toezicht en de handhaving van dit nieuwe beleid zijn wij op zoek naar een Juridisch adviseur met specialisatie Toezicht en Handhaving.

In deze functie ga je je bezighouden met juridische werkzaamheden op het terrein van Toezicht en Handhaving (TH). Je werkt nauw samen met toezichthouders Bouw/ RO en Publiek domein (BOA domein I). Centraal staat daarbij het omgevingsrecht (bouwrecht, ruimtelijk ordeningsrecht, handhavingsrecht en de Omgevingswet), de huisvestingsverordening, de Algemene wet bestuursrecht en overige bijzondere wetten. Het gaat om advisering over diverse juridische vraagstukken en zienswijzen. Juridische control ten aanzien van TH-zaken. Daarnaast stel je beschikkingen (inclusief voornemen) in het kader van handhavingsprocedures (ambtshalve). Je behandelt bezwaar- en (hoger) beroepschriften, verzoeken om voorlopige voorziening en stelt in het kader daarvan verweerschriften/pleitnota’s inzake TH-gebied op. Ook vertegenwoordig je de bevoegde bestuursorganen bij de behandeling hiervan.

Naast de specifieke TH-taken kun je ingezet worden voor inhoudelijke ondersteuning in het Vergunningen domein.

Wij bieden:

 • Het salaris voor deze functie is conform schaal 9/10 van de CAO gemeenten, met een minimum van €3685,56 en maximum van €5830,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek
 • Een vaste baan als Juridisch Adviseur voor 32 uur per week
 • 8,33% vakantiegeld en vakantiedagen
 • Eindejaarsuitkering
 • Direct pensioensopbouw
 • Mogelijkheid tot een lease auto of €0,21 cent per km reiskostenvergoeding (ongelimiteerd)
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling via de Maandag® Academy

Functie eisen

 • Afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau, bijv. Nederlands Recht met specialisatie Bestuursrecht
 • Meer dan 3 jaar werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie
 • Je hebt diepgaande juridische kennis van de Algemene wet bestuursrecht en het omgevingsrecht inclusief relevante jurisprudentie
 • Je beschikt over recente en aantoonbare werkervaring met het omgevingsrecht vanuit een juridische functie en gelet op de functie-inhoud heb je ruime kennis en ervaring met (de juridische aspecten van) handhavingsprocedures

Competenties:

 • Je kan goed samenwerken en coördineren maar je bent besluitvaardig als de situatie daar om vraagt
 • Je bezit een gezonde dosis doorzettingsvermogen en voelt je betrokken als jurist
 • Je kunt je inleven in de inwoners en samen met hen werken aan passende oplossingen
 • Je kan je manier van communiceren aanpassen aan degene voor je en hebt de nodige overtuigingskracht
 • Je gaat resultaatgericht te werk

Over het bedrijf

Via Maandag® ga je aan het werk bij de gemeente Eemsdelta. Over de gemeente: Als gemeente Eemsdelta zijn wij een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken met onze vertrouwde kwaliteiten!

Ook in Eemsdelta zien we dat de samenleving in een hoog tempo verandert. Mede door de digitalisering organiseren inwoners zich gemakkelijker en sneller, maar ook de opgaven die op ons afkomen vragen om een andere manier van werken én we kunnen het niet langer alleen. We willen vooral een gemeente zijn (en blijven) die dicht bij de inwoners, ondernemers en partners staat. We willen weten wat er leeft, wat er nodig is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons gebied zich ontwikkelt en dat de leefbaarheid groot is. Eemsdelta dichtbij!

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Juridisch adviseur met specalisatie Toezicht & Handhaving die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJuridisch Medewerker Handhaving
Indicatie salaris (min – max]3686 – 5830
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensloes.oldejans@maandag.nl , #ERROR! https://www.maandag.nl
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.maandag.nl/applylink/108203317?utm_campaign=nationalevacaturebank&utm_content=&utm_source=nvb-nl&utm_medium=jobboard-cpp&utm_term=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.