Bemiddelaar sociale versterking Maandag 15-02-2024

  1. Vacatures Appingedam
  2. Bemiddelaar sociale versterking Maandag 15-02-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

Over de functie

Wat ga je doen

Als bemiddelaar werk je aan herstel en verbetering van de samenlevingskracht in onze wijken en dorpen. Je bent flexibel inzetbaar in de hele gemeente en wordt ingezet op plekken waar onderlinge verhoudingen onder hoge druk staan en/ of verstoord zijn. Dit kan gaan om onenigheid, ruzie en/of escalaties tussen inwoners in een straat of buurt, maar ook een stagnerende samenwerking tussen inwoners en partijen rondom de versterking en het samen leven in de eigen buurt. Jij zorgt ervoor dat inwoners en betrokken partijen weer samen aan tafel komen en het vastgelopen proces of de stagnerende samenwerking wordt vlot getrokken. Hierbij heb je een open vizier en oog voor alle verschillende partijen.

Het doel van je inzet is dat partijen weer verder kunnen, dat de onderlinge verhoudingen weer zo zijn dat er begrip over en weer is en partijen niet meer tegenover elkaar staan. Ook kun je preventief worden ingezet tijdens bijvoorbeeld bewonersavonden of bij meldingen die indirect voortkomen uit de versterking en impact hebben op de straat, buurt of wijk.

Als bemiddelaar sociale versterking werk je veel buiten de deur. Collega's met wie je veel te maken hebt zijn de onafhankelijke inwonersondersteuners, gebiedsregisseurs en collega's van toezicht en handhaving. Ook zul je regelmatig samenwerken met beleidsmedewerkers sociaal domein en verschillende projectleiders. Belangrijke externe samenwerkingspartners zijn onder andere de opbouwwerkers van Cadanz, bewonersbegeleiders vanuit de NCG of woningcorporaties en de vrijwilligers van buurtbemiddeling. Je schakel binnen de gemeentelijke organisatie is de regisseur wijk- en dorpsvernieuwing.

Functie eisen

  • Afgeronde relevante afgeronde HBO opleiding (bv Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening, HBO recht)
  • Brede kennis van en ruime ervaring binnen het sociale domein, bij voorkeur op het gebied van opbouwwerk, buurtwerk en/of Social Work
  • Ervaring in mediation, buurtbemiddeling en/of andere soorten van bemiddeling tussen verschillende partijen

Je bent onafhankelijk en in staat om verschillende belangen te zien en af te wegen. Als persoon ben je bemiddelend en doortastend, met oog en respect voor alle partijen. Je bent communicatief vaardig, creatief en oplossingsgericht. Je hebt gevoel bij de impact van de versterking op en de daarbij horende emoties van onze inwoners.

Interesse in deze functie? Je kunt reageren tot uiterlijk 25 februari 2024.

Over het bedrijf

In de gemeente Eemsdelta moeten ruim 15.000 gebouwen aardbevingsbestendig worden gemaakt. Hiermee staat onze gemeente voor een omvangrijke opgave, met grote impact op haar inwoners. Nu de versterking steeds meer op gang komt, zien we hoe de gevolgen van de aardbevingen doorwerken in het dagelijks leven van onze inwoners. Het heeft onder andere invloed op het samen leven in de straat, buurt of wijk. Inwoners kunnen zich niet meer herkennen in elkaar en het vertrouwen in elkaar en in de omgeving neemt af. Spanningen, irritaties en emoties lopen op, waardoor onenigheid, ruzie en/of escalaties toe nemen. Dit vraagt om meer nabijheid van ons als gemeente en tijdelijk extra ondersteuning. Daarom zijn wij op zoek naar bemiddelaars sociale versterking.

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Bemiddelaar sociale versterking die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBemiddelaar
Indicatie salaris (min – max]3686 – 5280
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)16 – 36
Contactgegevensloes.oldejans@maandag.nl , #ERROR! https://www.maandag.nl
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.maandag.nl/applylink/108206981?utm_campaign=nationalevacaturebank&utm_content=&utm_source=nvb-nl&utm_medium=jobboard-cpp&utm_term=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.