Supply Chain Specialist Enexis 27-05-2024

 1. Vacatures Appingedam
 2. Supply Chain Specialist Enexis 27-05-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

Supply Chain Specialist (Landelijk)

 • Arnhem
 • Logistiek
 • € 3.415,- en € 4.878,-
 • HBO

Wat ga je doen?

Met jouw energie kan het

 • Als Supply Chain Specialist ontwikkel, implementeer en bestuur je het strategisch voorraadmanagement in jouw productcategorie binnen de afdeling Material Management. De energietransitie vraagt om 'bouwen bouwen bouwen', met een grote stijging van de vraag naar materialen als gevolg. Met jouw voorraadmanagement draag je direct bij aan de energietransitie.

 • Deze klus klaar jij samen met de afdelingen Inkoop, Assetmanagement, Technische Expertise, onze logistieke operatie en leveranciers, én de andere collega's binnen Material Management.

 • Je kunt daarbij rekenen op goede arbeidsvoorwaarden zoals hybride werken, een 13e maand, persoonlijk budget, de mogelijkheid om extra vakantiedagen te kopen en goede opleidingsmogelijkheden.

Zo ga jij deze uitdaging aan
Enexis Supply Chain Management (SCM) staat ervoor opgesteld op tijd en volledig de juiste materialen uit te leveren aan de Enexis vestigingen en aannemers. Binnen SCM is de Logistieke Operatie (LO) verantwoordelijk voor de fysieke distributie van de materialen. De afdeling Material Management (MM) is verantwoordelijk voor de materiaalbeschikbaarheid; het benodigde materiaal in de gevraagde hoeveelheid en op het door de klant gevraagde moment beschikbaar hebben voor uitlevering. Als Supply Chain Specialist ben je de spil tussen vraag en aanbod. Je bent onderdeel van de Sales & Operations planning om een goed beeld te krijgen van de vraag, je stelt korte en lange termijn forecasts op in lijn met je voorraadstrategie en stemt deze af met interne en externe belanghebbenden. Als onderdeel van het Contract Management Team (CMT) bestuur je gezamenlijk met Assetmanagement en Inkoop de productcategorie. En bij Europese aanbestedingen van materialen behartig jij de belangen van SCM.

 • Het is een veelzijdige rol waar we je tijdens een gesprek graag meer over vertellen. Om een eerste beeld te schetsen noemen we hieronder een aantal van je belangrijkste werkzaamheden:

 • Je stelt op basis van leverbetrouwbaarheidsdoelstellingen in de keten, interne en externe ontwikkelingen, materiaalforecasts en de huidige voorraadniveaus een voorraadstrategie op, teneinde de betrouwbaarheid van de leveringen te kunnen waarborgen op de korte- en lange termijn.

 • Strategisch voorraadmanagement vraagt om een goede en tijdige afstemming in de gehele keten, met collega's en stakeholders op diverse niveaus. Naast het maken van analyses hou je van samenwerken en toon je ondernemerschap. De vele onzekerheden in de energietransitie vragen om pionieren, maar wel zoveel mogelijk data gedreven.

 • De operationele voortgang en ontwikkelingen worden door jou en het CMT voortdurend gemonitord. Je coördineert dat noodzakelijke randvoorwaarden worden ingericht en stuurt op besluitvorming bij het betreffende management om deze randvoorwaarden ingericht te krijgen.

 • Bij leveringsproblemen en calamiteiten zoals terugroepacties en materiaaltekorten ben jij hét aanspreekpunt van het crisisteam om de materiaalbeschikbaarheid zo snel mogelijk te herstellen. Je levert hiervoor alle noodzakelijke (management)informatie aan, stuurt op adequate besluitvorming om de calamiteit te verhelpen en past de voorraadstrategie hierop aan. Hiervoor spreek je je sterke communicatieve vaardigheden aan om elke doelgroep te bedienen.

 • Je participeert namens SCM in multifunctionele aanbestedingsteams en zorgt ervoor dat gedurende de aanbesteding én de bijbehorende implementatie de leveringszekerheid is gewaarborgd. Je verzamelt en analyseert hiervoor alle relevante informatie en draagt dit aan bij het project en je stuurt bij indien doelstellingen niet worden gewaarborgd.

Functie-eisen

Zo pak jij het aan
Het zal geen verrassing zijn dat we zoeken naar een collega die goed overzicht kan houden in een hectische omgeving. Je bent sterk in het maken van analyses en weet dit te vertalen naar een voorraadmanagement strategie. Je bent in staat collega's en stakeholders mee te krijgen in verbeteringen, waarbij je de belangen van de verschillende stakeholders in het oog houdt, en je weet deze verbeteringen projectmatig te implementeren. Zowel schriftelijk als mondeling lukt het jou je punt te maken en je zoekt graag proactief de samenwerking op.

Verder heb je:

 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau (mogelijk dat dit getest wordt middels een assessment).

 • Opleiding bij voorkeur Supply Chain Management / Logistiek / Bedrijfskunde.

 • Enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare rol en bij voorkeur in de ontwikkeling van strategisch voorraadmanagement.

 • LEAN Green Belt certificaat

 • Ervaring met ICT systemen zoals SAP, Slimstock, Excel.

Voor deze functie is het van belang dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

Team & cultuur

Je zet je schouders eronder met …
Jouw collega's van de afdeling Supply Chain Management. Onze afdeling heeft een belangrijke rol in de gehele logistieke keten die bestaat uit veel verschillende afdelingen en leveranciers. We werken samen met +/- 160 collega's die werkzaam zijn op twee distributiecentra in Veldhoven en Hoogeveen en tien logistieke servicepunten door ons gehele voorzieningsgebied. Het team Material Management (+/- 40 collega's) is een sociaal en gezellig team dat gedreven is samen de organisatie te laten groeien, de onderlinge betrokkenheid is groot. De uitdagingen van de energietransitie vragen om veel verbeteringen in onze cultuur en werkzaamheden. Geen gespreid bedje waar alles al helemaal voor elkaar is, pionieren en initiatief nemen wordt er van je gevraagd, overtuigen op basis van data, maar ook keuzes durven te maken wanneer er nog wel onzekerheden zijn. Als Supply Chain Specialist (team van +/- 9 collega's) is de invulling van je agenda divers en werk je vanuit meerdere Enexis locaties, externe vergaderlocaties, en ook vanuit huis; je moet dus wel bereid zijn te reizen, ook om af en toe een leverancier te bezoeken. Door deze dynamiek is je woonplaats minder van belang (het Enexis verzorgingsgebied is Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. En we hebben een centrale vergader-/samenwerklocatie in Arnhem). We vertellen je uiteraard graag meer over ons fantastische team en jouw werkzaamheden tijdens een kennismakingsgesprek!

Wat krijg je van ons?

En wij steken natuurlijk ook energie in jou
Bij Enexis werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega's te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 3.415,- en € 4.878,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 6.278,- bruto per maand.

 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.

 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je brutojaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.

 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.

 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.

 • Leaseauto mogelijk bij voldoende reisbeweging (# kilometers) en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.

 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement.

 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.

Werk als Supply Chain Specialist aan het energienetwerk van morgen
Solliciteer voor maandag 10 juni via de button onder aan deze pagina. Binnen twee weken ontvang je een reactie. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met . De 1e gesprekken vinden plaats op 19 en 21 juni, het voorbereiden van een casus is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSupply Chain Manager
Indicatie salaris (min – max]3415 – 4878
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.enexis.nl/vacatures/supply-chain-specialist-landelijk-9696

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.