Procestechnoloog Waterschap Noorderzijlvest 31-05-2024

 1. Vacatures Appingedam
 2. Procestechnoloog Waterschap Noorderzijlvest 31-05-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

Contrast verhogen

Tekst vergroten

Logo waterschap Noorderzijlvest
 1. Procestechnoloog

Ben jij die nieuwsgierige en leergierige collega die altijd op zoek is naar het verbeteren van productieprocessen? Heb je oog voor innovaties in de markt? En betekent verandering voor jou een stap vooruit? Dan zoeken we jou!

Locatie

Garmerwolde

Aantal uur

32 - 36 uur per week

Salaris

€3874 - €5271

Interesse?

Je kunt reageren tot 13-06-2024

Wat ga je doen?

Er zijn 13 zuiveringen in ons werkgebied, waar we verschillende technologieën toepassen. Als procestechnoloog sta je dagelijks in contact met de operators van zuivering en slibverwerking en hebt veel contact met de andere technologen binnen de afvalwaterketen. Ook ondersteun en begeleid je de procesoperators bij het uitvoeren van het zuiverings- en slibverwerkingsproces. Je rapporteert aan de teammanager over de prestaties en compliance.
En verder:

 • Je bewaakt de resultaten van het zuiverings- en slibverwerkingsproces. Dit beoordeel en evalueer je met de operators en/of teamleider om tot verbetering van de resultaten te komen en knelpunten op te lossen.
 • Je verzorgt de reguliere rapportage aan de toezichthouder over het voldoen aan de lozingsvergunningen van de rioolwaterzuiveringsinstallaties.
 • Je voert onderzoek uit naar zowel het zuiverings- als ontwateringsproces gericht op kwaliteit en efficiëntie. Dit doe je o.a. door het uitvoeren van lab-proeven en microscopie.
 • Je zet voor het zuiverings- en slibverwerkingsproces massa- en energiebalansen op en helpt sturen op zuiveringsrendement.
 • Je bent een belangrijke schakel in de aanbesteding van chemicaliën doordat je (kwaliteit)eisen opstelt, proeven begeleidt en inschrijvingen beoordeelt.
 • Je verzamelt kennis en ervaringen vanuit binnen- en buitenland om (praktijk)innovaties op te doen en te beoordelen of deze toepasbaar zijn binnen het waterschap. Jouw netwerk speelt hierbij een belangrijke rol.
 • Je participeert in grote projecten en kunt zelfstandig kleine projecten/experimenten opzetten en begeleiden.
 • Je adviseert en ondersteunt bij calamiteiten.

Functie-eisen

Als procestechnoloog kun je goed alleen werken met begeleiding op hoofdlijnen. Je kunt overzicht houden maar je ook verdiepen in een specifiek probleem. Juist door de samenwerking met anderen heeft jouw input aan de voorkant het nodige draagvlak. Je werkt op projectmatige wijze samen met collega's door ze op heldere wijze mee te nemen in je voorstellen en ideeën. Daarmee ben je richting collega's en externe partijen goed in staat uit te leggen waarom zaken soms anders moeten. Je bent zowel leergierig als nieuwsgierig, maar kunt ook goed luisteren. Door je resultaatgerichtheid zorg jij ervoor dat onze doelstellingen worden behaald.
Daarnaast beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld: chemische- of biotechnologie, milieukunde).
 • Je weet van aanpakken en dus niet bang voor vieze handen.
 • Je hebt een toepassingsgerichte en pragmatische instelling.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een baan in een maatschappelijk werkveld.
 • In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd (1 jaar). Wanneer je geschikt blijkt, zetten we je arbeidsovereenkomst graag om naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris van maximaal €5.271,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 10) bij 36 uur per week.
 • Boven op je brutosalaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21%. Dit kun je uit laten betalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlof kopen.
 • Een pensioenregeling bij ABP-pensioenfonds.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken als dit past binnen de doelstellingen.
 • Een eigen Persoonlijk Basis Budget (PBB) van €6.000,-- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden (€12.000,-- onder 35 jaar).
 • Een vergoeding voor de reiskosten van woon-/werkverkeer, thuiswerkvergoeding en thuiswerkbudget.
 • Je standplaats is Garmerwolde.

Jouw toekomstige afdeling en organisatie

Als procestechnoloog werk je in het proces Afvalwaterketen team Zuiveringsbeheer. Het team bestaat uit ca. 26 medewerkers.

Over Waterschap Noorderzijlvest

Waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het (afval)watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte, maar ook de opgaven op het vlak van duurzaamheid en nieuwe (probleem)stoffen: problemen die vragen om robuuste oplossingen. Wij willen dat ons (afval)watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is. Dit vraagt van ons passende en betaalbare maatregelen in een maatschappij die daarover mee wil praten en invloed op wil uitoefenen.

Om de uitdagingen van ons waterschap in goede banen te leiden, voeren we een organisatie optimalisatie door, zodat we beter in staat zijn om toekomstgericht en integraal te werken. We denken dat we hiermee een goede basis leggen om strategisch te denken, de plannen vervolgens te vertalen naar ons dagelijks werk en het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat wordt steeds belangrijker in een maatschappij die verandert en veel van ons vraagt.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Graag ontvangen we dan je motivatie met cv uiterlijk 13 juni 2024 via de sollicitatieknop. De gesprekken vinden plaats op 25 juni 2024.

 • Neem dan contact op met , telefoonnummer .
 • Mocht je bij ons komen werken, dan vragen we je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) in te leveren.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProcestechnoloog
Indicatie salaris (min – max]3874 – 5271
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheAfval en milieu
LocatieGarmerwolde, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.noorderzijlvest.nl/procestechnoloog

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.