Begeleider Cosis 24-05-2024

 1. Vacatures Appingedam
 2. Begeleider Cosis 24-05-2024

Werken in Appingedam

 

Introductie vacature 

Logo Cosis

 1. »
 2. Begeleider E.S. Staete en Bruggenhoofd

Locatie Delfzijl Uren per week 24 uren per week Opleidingsniveau MBO (niveau 3) Sluitingsdatum 9 juni

Zie jij uitdaging in het werken met verschillende doelgroepen? Ben jij daadkrachtig, toegankelijk en respectvol? Kan jij onvoorwaardelijk ondersteuning bieden aan onze cliënten? Voor de locaties Ede Staal Staete in Delfzijl & Bruggenhoofd in Appingedam zoeken wij een Begeleider voor 28 tot 32 uur per week, met een contract voor onbepaalde tijd. Lijkt het jou een mooie kans om op meerdere locaties en met verschillende doelgroepen te werken? Lees dan snel verder!

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Ede Staal Staete
Het team van Ede Staal Staete in Delfzijl is vrij uniek door een evenwichtige samenstelling van man en vrouw. Er hangt een fijne sfeer en wij staan altijd voor elkaar klaar. Bij ons wordt professioneel gewerkt en wij kunnen op elkaar bouwen. Op onze locatie wonen zowel cliënten met een verstandelijke beperking als met psychische problematiek. Er wonen 30 cliënten waaronder ook twee stelletjes. De verscheidenheid aan verschillende beperkingen en problematieken vanuit cliënten maakt dat je vaak veel uitdaging hebt en nooit weet hoe jouw dag er precies uitziet.
De taken zullen veelal met 'de handen op je rug begeleiden' zijn en eventueel ondersteunen met lichte Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) werkzaamheden van de client.
De cliënten die hier wonen beschikken over een ruim appartement met eigen voorzieningen. Dagelijks wordt er een verse maaltijd bereid door de begeleiding die de cliënten kunnen ophalen. Ook kunnen ze ervoor kiezen om zelfstandig te koken eventueel met ondersteuning van begeleiding. In de huiskamer kunnen de cliënten terecht voor gezelligheid en een kopje koffie of thee.

Bruggenhoofd
Bruggenhoofd is een woonlocatie waar 24-uurzorg en begeleiding geboden wordt aan 24 ouder wordende cliënten. 's Nachts is er een slaapdienst aanwezig. Elke bewoner heeft een eigen kamer met een douche en keukenblok. Er is een maaltijdservice en één keer per week wordt er met de groep gekookt en gegeten. De locatie is opgedeeld in twee groepen met twee huiskamers: de één meer zorggericht, de ander meer gericht op gedrag. Er is één groot gezamenlijk balkon. De benedenwoningen kunnen bij hun eigen huis buiten zitten. De meeste cliënten gaan overdag naar een externe dagbesteding. Voor bewoners die daar niet heengaan is er de soos: een interne dagbesteding voor de ouder wordende cliënt. Sommigen zijn er een dagdeel, anderen een hele dag. Er worden verschillende activiteiten aangeboden, gericht op een leuke invulling van de dag.

Wij bieden als team onvoorwaardelijke ondersteuning aan de cliënt en voeren daarbij ook ADL taken uit. Wij zijn graag betrokken bij de cliënt én als collega's en informeren elkaar over het begeleidingsproces. Met een positieve houding en oog voor ontwikkeling, verandering en feedback gaan wij te werk. Iedere begeleider heeft een cursus gevolgd in de Urlings-methode, welke gericht is op respectvolle en methodische begeleiding van onze cliënten. Zo komen wij tegemoet aan behoeften, belevingen en wensen van de cliënt.

Begeleider E.S. Staete en Bruggenhoofd

Dit ben jij

Als begeleider vervul jij een dynamische rol. Jij werkt met diverse doelgroepen en hun uiteenlopende problematieken, op twee locaties. Het is van belang dat jij snel kunt schakelen en stevig in je schoenen staat, omdat je verschillende begeleidingsstijlen moet toepassen.

Jij hebt een brede interesse en past je snel aan de individuele zorgbehoeften van de cliënten aan. Jij begrijpt dat nabijheid voor de cliënten erg belangrijk is. Jij creëert een sfeer waarin de cliënten zich veilig voelen om met hun onzekerheden of vragen naar jou toe te komen. Jij houdt te allen tijde een respectvolle houding en ziet de persoon achter de beperking of het gedrag. Als jij veranderingen in de gezondheid of gedrag van een cliënt opmerkt, maak je dit bespreekbaar zodat er naar een passende oplossing gezocht kan worden. Verder ben jij iemand die goed kan samenwerken binnen het team. Jij bent niet alleen richting cliënten toegankelijk, maar ook richting jouw collega's. Zowel in begeleidingsstijl, als in de inzetbaarheid in het rooster ben jij flexibel. Dit is essentieel, want jij wordt zowel bij de E.S. Staete als bij Bruggenhoofd ingezet. Je bent onderdeel van het team van één van beide locaties. Er zijn nog twee collega's werkzaam als zogenoemde 'team-flexer', dus je hoeft het wiel niet uit te vinden in deze functie. Tot slot hopen we dat je enthousiast, creatief en leergierig bent en een gezonde dosis humor meebrengt.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een afgeronde relevante opleiding op minimaal mbo-niveau 3.
 • Al enige ervaring hebt in een soortgelijke functie.
 • Een flexibele instelling hebt in verband met het werken van onregelmatige diensten en op verschillende locaties.
 • In bezit bent van een rijbewijs is geen vereiste, maar is wel handig.

Nabijheid en oprechte aandacht staat bij jou bovenaan

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als begeleider ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.182,- en maximaal € 3.128,- volgens FWG 30 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Tegemoetkoming in jouw reiskosten.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Wil je weten of Cosis perfect bij jou past?

Voel je welkom en solliciteer

Ben jij klaar om als begeleider bij Ede Staal Staete & Bruggenhoofd aan de slag te gaan? Laat van je horen door op de 'solliciteer' knop te klikken! Maar wacht niet te lang en reageer uiterlijk zondag 9 juni 2024!

Heb je verdere vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met , teamcoördinator, op telefoonnummer . Monica zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Solliciteer

Leuk dat je geïnteresseerd bent in deze vacature! We maken graag kennis met jou en zien jouw motivatie en cv met veel belangstelling tegemoet.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2182 – 3128
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.cosis.nu/alles-over-cosis/vacatures/begeleider-es-staete-en-bruggenhoofd

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Appingedam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.